Menu Sluiten

Onze eerste vier prioriteiten


Onze eerste vier prioriteiten

Hernieuwen van investeringen in mobiliteit: Blijven ondersteunen en aanmoedigen van zachte mobiliteit, terwijl ook toegang tot voertuigen wordt gegarandeerd, vooral door het ontwikkelen van parkeergelegenheid om toegang tot winkels te bevorderen. Het bevorderen van de harmonieuze co-existentie van verschillende vervoersmiddelen.

Het aanbod van diensten aan burgers bestendigen: De stad Enghien biedt tal van diensten aan burgers die aanzienlijke investeringen vereisen (kinderdagverblijf, Nautisport, OCMW, park…). In een tijd waarin gemeenten financieel in de knel zitten, zal de uitdaging voor de volgende meerderheid zijn om deze diensten onder de beste omstandigheden te blijven aanbieden.

Verbetering van de openbare netheid en afvalbeheer: Versterking van het lokale plan voor openbare netheid en toewijzen van de benodigde middelen om te strijden tegen wangedrag. Heroverweging, in brede zin en in overleg met de burgers, van de organisatie en het beheer van afval.

Versterken van de betrokkenheid van burgers bij het besluitvormingsproces: Communicatie proactiever maken om verkeerde interpretaties, ‘fake news’ en burgerfrustraties te voorkomen (bijvoorbeeld door onder andere een digitale nieuwsbrief te creëren parallel aan Enghien News). Deze betrokkenheid moet ook leiden tot de oprichting van een Adviescommissie voor Ouderen en Jeugd.